Morsdags middag

Kom ihåg Morsdag på Söndag!
Det här ska jag laga till min mamma:

Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé 


 
 Baka på låg ugnsvärme så blir kycklingen riktigt mör och saftig. 
ca  1 tim

Ingredienser:
 4 st  kycklingfiléer
1 msk  smör, eller rapsolja till stekning 
Salt och peppar 
8 skivor  salami, tunt skivad 
125 gram  fetaost 
8 st  soltorkade tomater 
Färsk basilika 

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 150 °C. Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det.

2.Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet. Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills köttet är klart.

3.Skiva köttet på diagonalen och lägg upp det på ljummen sallad av färsk spenat, cocktailtomater, rödlök, selleri, paprika, fetaost och valfria kokta bönor eller linser som värmts i stekpanna.

4.Servera exempelvis med en enkel sås på yoghurt, vitlök och chili som körs i en mixer några sekunder tills den fått en jämn konsistens.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0