Halloween!

Jajamensan, idag är Halloween!
Ikväll blir det (förmodligen) Memento Palace för hela slanten. Och vad ska vi alla vara? Jo, Kajsa ska vara Isprinsessa, Matilda ska vara Hippie, Emelie ska vara en Skottskadad Hiphop-artist(!) och jag ska vara en Vampyr. Vi ska vara hemma hos mig i Haga först sen ska vi dra iväg till Matildas kompis Mikaelas kusins kompis... Förhoppningsvis kommer folket där också att vara utklädda.
Jag är sjukt laddad och hoppas verkligen vi kommer ha en toppen kväll :D

Här är Kajsa, Julia och jag förra året.
Kajsa som prinsessa, Julia som stylad fånge och jag som pirat :D

7.00

Det spelar ingen roll ifall jag ställer kl på 5.00, 5.30, 6.00 eller 6.30. Jag vaknar 7.00 i alla fall.
Ganska irriterande eftersom jag börjar 7.30 och då hinner jag aldrig äta frukost på mornarna. Sådär har det varit hela veckan och jag förstår inte varför det blir så.

Jag kan bara ha snoozat en gång och tycker inte alls att jag dragit mig särskilt länge och kollar på klocka. Vad står det? Jo, 7.00.

Jag kan ha snoozat alldeles för många gånger och vaknar upp med ett ryck och känner mig skitstressad men när jag kollar på klockan står det 7.00.

Och för att citare mig själv som 16 åring: Det är en konspiration...


Det här skulle jag behöva


Städning... tjohooo!

Jag HATAR att städa, men det behövdes verkligen här.
Rensat papper, dammsugit, torkat golv, städat toaletten, diskat, slängt saker och betalat fakturor. Jag är så stolt över mig själv :D Allt är skinande rent och jag är helt slut. Det är verkligen som ett helt träningspass att städa hela lägenheten.


Före och Efter

Anledning till varför det ser så tomt ut är därför jag inte hunnit fått upp gardinerna eller tavlorna än.

Fangs!

Nu har jag köpt vampyrtänder så det är troligtvis det jag ska vara på Halloween (Jag och resten av världen).
Men jag har ett litet problem; Mina tänder är ganska mycket gulare än vampyr tänderna och det är inte direkt så att jag hinner bleka dem innan lördag... What to do?
Tips någon?


Jag vill, jag vill, jag vill!!!

I WANT THESE!!


Halloween!

Hit tycker jag att vi ska till helgen i alla fall.
Vad tycker ni?http://www.mementopalace.se/

When?!

Ok flickor! Nu måste vi reda ut vad vi ska göra till helgen!

♦ Vilken dag ska vi gå ut? Ska vi på lyset eller Kåren? Finns det något annat ställe vi skulle kunna gå till?

♦ Vilka blir vi?

♦ Har någon hittat en förfest? Om inte kan vi vara hos mig.

♦ Ska vi vara utklädda? Och isåfall vad ska alla vara? (Jag behöver inspiration)

♦ När ska vi planera inför nyår?

Känns som att vi behöver diskutera lite:P


Vagabond Boots

Jag hittade de här på Scorett. Jag vill verkligen ha dessa men det vill INTE min plånbok.1100 kr från Vagabond


Material Girl

FAN! Vad mycket grejer jag har!
Det är helt sanslöst. Jag har inte ens fått in alla mina saker i lägenheten och likt förbannat är varenda liten yta belamrad med grejer jag inte ens visste jag hade. Jag fattade aldrig vad pappa menade med att lägenheten var för liten, men nu förstår jag vad han menar. Man kanske samlar på sig extra mycket saker när man har mycket yta att lägga dem på. När jag bodde hemma hade jag mitt rum, Eriks gamla rum som jag använde som garderob, toaletten nere som jag hade alla mina hudvårdsprodukter i och duschrummet där jag hade alla mina hårvårdsprodukter, fön och plattång. Inte undra på att jag har tre kassar med grejer jag inte fått in i badrummet än.DAMN! Här ska rensas. 

Föresten så var jag faktiskt på IKEA igår och köpte lådor jag ska ha under sängen som jag kan ha grejer i, så jag kanske kan få någon yta rensad iallafall.

Högskoleprovet Update

Ja, nu är det gjort!
Och jag måste säga att det var lättare än vad jag hade trott. Det var ju inte skitlätt. Vissa grejer fattade jag inte alls. Men det var inte alls så svårt som jag förväntat mig. I och med att jag inte hade pluggat överhuvudtaget hade jag förväntat mig att jag inte skulle fatta någonting, inte klara tiderna och gissa mig fram på majoriteten av frågorna. Men jag tyckte faktiskt att det gick väldigt bra. Jag tror att det främst berodde på att jag var sjukt avslappnad och inte hade någon prestationsångest alls (vilket jag vanligtvis har i överflöd). Jag blev dessutom klar ganska långt innan tiden var slut också vilket förvånade mig väldigt mycket.
Nu återstår det att se hur det gick. Det kan ju som sagt ha gått åt helvete ändå även fast jag tyckte det gick bra.

Nu ska jag iväg hem till min mamma och ha myskväll:D

Högskoleprovet

Japp! Imorgon är det dags!
Och kan ni gissa hur mycket jag har pluggat? That's Right! NOTHING!!!!! Men jag har kommit på den mest perfekta förklaringen för att jag varit så lat och inte orkat plugga. Jo, jag har nämligen bestämt mig för att göra det här som ett experiment.
Nämligen: "Hur många poäng kan man får om man inte pluggar någonting och inte gått i skola på typ 1 1/2 år" Smart va?! Eller, ja, det återstår ju att se. Jag rapporterar imorgon hur det gått. Vilket förmodligen är att det gått åt helvete :D

Wish Me Luck!


Best of 09

Eftersom det här året håller på att lida mot sitt slut vill jag summera det med de största händelserna under årets gång :)

Nyår 08-09
Första nyåret vi verkligen var tillsammans allihopa(nästan iaf). Det första nyåret på två år som jag INTE missade tolvslaget. Vi stod allihop ute i kylan i en ring och räknade ned tillsammans. Det var skitkul.


20 år
När jag fyllde 20 var en annan stor händelse i mitt liv. Äntligen skulle jag få gå på Systemt och komma in på nya ställen. Mina kompisar lånade nyckeln av min granne och kom och sjöng för mig och bjöd på tårta kl 6 på morgonen innan jag skulle till jobbet. Det var så sjuk gulligt av dem att anstränga sig så. Sen blev de sminkning och utgång på kvällen.


Julias 20 års fest
Som vi planerade den där jävla festen. Men med en kidnappning, en överaskningsfest och en jättetårta överasträngde man sig, rent kreativt, nå så jävulskt att man inte kunde komma på några roliga, orginella ideér till de andra som fyllde år senare. Lite synd, men festen blev jävligt lyckad!

 

Gatufesten
Den alltid så överskattade Gatufesten. Men vi hade ju varandra iallafall och vissa band var ju faktiskt riktigt bra. Dock förstör ju detta eviga köandet mycket. Temperaturen var ju inte den mest behagliga den heller.


Grekland
Öluffen i Grekland med Julia var den absoluta toppen på sommaren. Fy fan vad kul vi hade! Vilka upplevelser. Vilka människor. Den roligaste resan jag någonsin varit på. Ios ffs!


Drakbåtsfestivelan
Ändå en ganska stor upplevelse för mig eftersom jag förut bara varit på Drakbåtsfestivalen en gång och så var jag 9 år. Detta år var jag med och paddlade. Faktiskt riktigt roligt, dock hade vi ju de fulaste kläderna någonsin...


När bilen bröt ihop i Sättna
Det var inte själva Dragracingen som var höjdpunkten den dagen, utan att Julias bil pajja. Där står vi, på sidan av vägen medan bil efter bil av människor som kommer ifrån Dragracingen(som förmodligen kunde fixa bilen på ett litet kick) åkte förbi. Vissa tutade och skrek(som att de skulle hjälpa oss), andra tittade, andra ignorerade.  Efter ca 45 långa minuter fick vi äntligen hjälp av några bilerfarna killar. Verkligen en upplevelse!

 

Trondheim
Denna stad i landet i väst där de pratar så konstigt. Ifall det inte hade varit problem med korten och den där jävla spritlagen hade det varit en sån sjukt perfekt tjejresa. Men vi hade roligt ändå. En av höjdpunkterna var även här på vägen hem, när vi missade tåget i Östersund och fick planka in på ett annat på väg till stockholm. Spännande!

 

 


Skohorn

Jag har ju handlat en hel del den här senaste månaden, med en massa inköp till lägenheten och så.
Men igår såg jag en grej på Lagerhaus som jag bara blev tvungen att köpa. Den skrek verkligen Jenny.
Vad tycks?Lättroad!

Jag vet att den här är ganska gammal och det känns som att jag har hört; "Snape, Snape, Severus Snape, DUMBLEDORE!" förut, men jag tycker den är skitrolig i alla fall.
Det kan nog delvis bero på att jag är väldigt trött vilket ofta leder till att jag blir väldigt lättroad och kan börja skratta vid de mest konstiga tillfällen. Men den här sätter sig i huvudet rätt fort, så jag kommer garanterat nynna på denna resten av dagen...


Freedom Writers

Jag fick den här filmen av Julia som sa att den var skitbra.
Jag tyckte från början att den verkade seg och pinsam men efter ett tag, FAN vad bra den var. Jävulskt gripande och tragisk om främlingsfientlighet och gängbråk. Känns ganska aktuell nu också pga SD:s Jimmie Åkessons korkade utalande. "Allt skulle vara så mycket bättre ifall in de fanns här" är faktiskt en stor del av filmen som förklarar konsekvensarna av sådant tänkande. Nämligen Förintelsen.
Bör definitivt ses!Sherlock Holmes!

Gud vad jag längtar tills den här filmen kommer! Älskar ju Guy Ritchie!


WTF!

Vad är det som är så svårt?!


Hemma hos Mor och Far

Jag sitter just nu i hemma hos mor och far i Birsta. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska kalla det.
Jag är ju hemma när jag är i Haga, men vad säger jag då när jag är hos mamma och pappa.. Jag säger ju fortfarande hemma till hit också. Ska jag säga hos mamma och pappa, eller i Birsta?
Hmm... det kommer kanske naturligt efter ett tag:P

Hade även föreläsning igår i Grafisk Design Historia och det var så mycket flummigare än vad jag trodde det skulle vara. Det är klart att det var väldigt intressant också, men det var så mycket mer konsthistoria än vad jag hade trott, med absinth-fulla tyskar, fransoser och ryssar som kom på alla möjliga olika ismer som knappt går att utala... Sen har vi bara en till kursträff och den är i januari och då ska alla i klassen hålla ett jävla föredrag på 5 min om tre utav de där ismerna. Det kommer ju sannerligen att gå åt helvete med tanke på att jag har fruktansvärd scenrädlsa och hatar att prata inför folk i största allmänhet. Annat än det är det faktiskt väldigt lärorikt:P

Iallafall så Skypade jag med Julia igår. Kändes skitkonstigt att jag satt kl halv åtta på kvällen i myskläder ute i hallen (har ingen rauter och eftersom nätverkskabeln av någon anledning sitter i hallen måste även jag sitta där) medan hon satt typ kl halv två på dagen i sin säng. Hon visade runt mig i rummet och på vädret utanför och verkar verkligen ha det hur mysigt som helst:) Jag är så avundsjuk på henne men är också jätteglad att allting har gått så bra och att familjen verkar jättetrevlig.

The Wizarding World of Harry Potter

Såg på på den HÄR bloggen att de ska öppna ett Harry Potter Land i Orlando.
Jag vet att jag går igenom en Harry Potter fas och känner fortfarande lite irriterad för att jag inte får mätta mitt behov med några fler böcker, men vem skulle inte vilja gå dit?! Dricka butterbeer på The Three Broomsticks eller köpa skämtartiklar på Zonko´s. Det öppnar nu till våren 2010 och ifall jag har råd att åka och hälsa på Julia kanske jag kan tvinga med henne dit!  Det är förmodligen bara ett sätt att klämma ur mer pengar hur hela konceptet och det är antagligen mest riktat till barn, men det SKITER jag i! Jag vill dit! Punkt slut!

http://www.universalorlandoresort.com/harrypotter/
Lugn helg

Framför väntar mig endast en lugn helg.
Jag har nämligen föreläsningar idag kl 3 till 6 och imorgon från halv 11 till 4. Jag är ganska nervös eftersom jag tog en titt på första uppgiften igår. Min hjärna har ju legat i vila i nästa 1,5 år så hur jag ska kunna klara av den uppgiften med att reflektera och jämföra olika tidsepoker i den grafiska design historien med varandra, undrar jag verkligen över. Men jag har ju ganska mycket tid på mig eftersom jag inte behöver vara klar med den förrän 4 december.

Annat en det ska jag väl bara fortsätta fixa med lägenheten. Köpa lite förvaringsgrejer så jag kan stuva undan allting som ligger framme. Så det blir nog en sväng på Ikea och möjligtvis lite annat inhandlande. Sen nästa helg är det Högskoleprovet (vilket kommer gå åt helvete) så även det kommer bli lugnt...kanske. Men helgen efter det är det HALLOWEEN! Och då blir det jättefest! Frågan är bara vad man ska klä ut sig till. Hade tänkt mig vampyr men det känns som att det är så jävla inne nu att alla kommer vara det och det kommer bli så tråkigt... Hmmm.. kanske ska ta Kajsas råd och köra på pumpa...:P


Harry Potter

Nu har jag läst klart den sista Harry Potter boken.
Men nu är jag mest bara frustrerad. Nu är det slut! Nu har jag ingen mer bok att se fram emot eller spekulera över hur det kommer sluta. Nu vet jag hur det slutar... det är ju till viss del skönt, men jag vill ha MER!! Sista boken väckte lika mycket frågor som svar hos mig. Varför gjorde han så? Varför hände det? Varför blev det så?

Nu antar jag att jag bara har filmen att se fram emot som kommer om ETT ÅR! Böckerna är ju alltid bättre än filmerna men det är ju alltid intressant att se vad de tar bort och vad som blir kvar. Tex så kommer ju Bill vara med i de sista filmerna. Det kommer bli intressant med tanke på att de inte nämnt honom en enda gång i filmerna. Charlie pratade de ju om i första filmen, men aldrig Bill.


Nyinflyttad

Nu har jag äntligen flyttat in!
Lägenheten är inte klar än, de är fortfarande mycket som behövs fixas. Jag håller tex på med att skruva ihop ett bord där hemma (hemma! :D hihihi) så det ligger skruvar och delar till bordet över hela golvet. Sen har jag inte satt upp nå hyllor, tavlor eller gardiner heller så det är väldigt tomt på väggarna, men allt sånt kommer väl upp så småningom. Däremot börjar jag se ett annalkande problem... jag har ingen plats i lägenheten för mina skor! Jag vill liksom inte ha dem i matkällaren för att jag är rädd att de kanske skadar dem på nå sätt...

Men iallafall så är det faktiskt jätteskönt att väl ha officiellt "flyttat" nu. Och en annan sak; Fan vad det är dyrt med mat!!!! Fyllde skafferiet igår och det gick fan på nästan 2000 kr! Och jag är bara en person! Jag måste till att göra en budget nu så jag kan spara ihop pengar så jag har råd att både åka till Japan och till USA nästa år :) Apropå det så fick jag ett sms av Julia igår när hon hade kommit till New York. Hon sa att allt hade gått jättebra och att hon delade rum med en jättesnäll tjej från Kina. Gud vad jag hoppas allt kommer gå bra för henne.

Fan Julia!

Idag var sista gången på sjuuuukt länge som jag träffade Julia.
Jag har inte riktigt fattat än att hon har åkt. När vi sa hej då kändes det mer som ett "ja men vi syns väl imorgon då- hej då". Inte ett "Vi kommer inte träffa varandra på kanske 13 månader (ifall jag inte har tillräckligt mycket pengar att åka till USA)- hej då". Som sagt väldigt seg.

Men fan Julia! Jag måste säga att jag är jävligt stolt över dig som sticker iväg ett år till USA. Du kommer uppleva så mycket nytt och du kommer lära dig så mycket nya saker. Du kommer verkligen att växa som människa av det här. Men jag kommer sakna dig som en idiot så du måste vara ute på skype och msn ofta och uppdatera bloggen regelbundet så man har koll på vad du gör, för annars jävlar ;P

Ha de så sjukt, underbart bra i därborta nu och passa på och upplev så mycket som du kan.

Kommer sakna dig som fan min fina bästa vän :'(Yo Ma Peeps!

Sorry för dålig uppdaterande, men jag har varit dödligt sjuk ett par dagar.
Nu är jag däremot på bättringsvägen. Haft något slags influensavirus. Kan ha varit svininfluensan, jag vet faktiskt inte. Men nu känner jag mig nästan som en människa iallafall. De senaste dagarna har jag bara velat dö. Jag tror jag aldrig haft så konstant ont i hela kroppen förut och inte en enda värktablett hjälpte, och det spelade ingen roll hur många jag tog.
Men men, nu är den värsta delen av helvetet över så nu när febern, illamåendet, frossan och nerv- och ledsmärtorna är över så har jag bara halsontet och huvudvärken kvar och det kan jag åtminstånde ta tabletter för:D
Annat än det har det inte hänt så mycket. Min lägenhet är klar för inflyttning men i mitt tillstånd har jag inte kunnat gjort så mycket för att flytta in. Det blir nog till helgen ifall jag orkar.

Filmen som vi citerade hela gymnasiet

 

"Vilken platt och hög vägg"

"Du är för dålig för att kasta sten"

"Jag har en ficklampa, du har ingenting hihihihi"

 


Not Good

Jag tror fan inte att det är bra för mig att vara för länge i mitt eget sällskap.
Höll på att dö av skratt när de spelade "Put Your Hands Up For Detriot" under St Louis - Detriot matchen.... Lättroad kanske?

Fan!

Jag tror jag har fått svinis...:SWOHOO!!

Äntligen, äntligen, äntligen helg!
Jag har varit så trött och sliten hela veckan att det känns som att hjärnbarken blöder just nu. Det ska bli så skönt att äntligen få sova och vila upp sig ordentligt:D
Igår lade jag och far nästan hela golvet i lägenheten. Nu har vi bara en sista rad kvar alldeles vid väggen och den måste vi kapa med sticksåg. Sen ska vi även köpa sättlim, svart fog, lister och mässingsskruvar idag. Så jag hoppas att vi hinner bli klar med allting sånt idag. Sen är det bara till att köpa säng och flytta in:D Fast jag måste be någon kolla på min toalett eftersom det konstant stinker där inifrån :S Vem vet vad det kan vara... Men jag är sjukt glad endå! Snart, snart snart!!

Big News!!

Jennys vuxen poäng idag:

Jag har blivit arbetskadad efter att ha suttit ihopkrupen vid världens minsta skrivbord under ett års tid. Välkommen ryggskott!

Jag fick en present idag efter att ha rensat förådet. En LP-skiva från 86 med Uppsalas Akademsika Kammarkör. Facinerande!

Fick äntligen byta plats idag! Nu har jag ett höj- och sänkbart skrivbord och en mousetrap för att förhidra vidare ryggproblem! YEY! Me So Happy ^_^

Det gäller att kunna glädjas över de små sakerna här i världen ;P
RSS 2.0